utorok, 17. decembra 2013

Panna cotta


Potrebujeme:

1 balíček panna cotta v prášku od Dr. Oetkera
Nízkotučný jemný tvaroh
Stéviu
250 ml plnotučného mlieka
250 ml smotany na šľahanie
Vanilkový proteín – jednu 30 g odmerku
Bebe sušienky
Škoricu
Čučoriedkový alebo višňový kompót

Postup:


Panna cottu pripravíme podľa návodu na obale. Pokiaľ chceme mať výsledný dezert bohatší  na proteíny, pridáme k prášku ešte odmerku vanilkového proteínu a všetko spolu dobre zamiešame. Do uvarenej panna cotty vmiešame nízkotučný tvaroh a opäť dobre premiešame aby bola hmota jemná a hladká. Podľa chuti môžeme ešte dosladiť stéviou. Do mištičiek polámeme niekoľko klasických bebe keksov a zalejeme uvareným dezertom. Mištičky uložíme asi na dve hodiny do chladničky stuhnúť. Pred podávaním jemne posypeme škoricou a navrch pridáme jednu lyžicu čučoriedkového alebo višňového kompótu, čo vytvorí krásny chuťový kontrast k sladkému smotanovému dezertu. 

Vyskúšajte tiež:
Čokoládovo-jogurtová torta
Tvarohové guľky

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára