streda 29. januára 2014

Perník


Potrebujeme ( 2 porcie):

1 vajce
½ odmerky proteínu ( príchuť čokoláda alebo vanilka)
2 PL masla
2 PL mlieka
½ ČL prášku do pečiva
Kakao
Škorica
Perníkové korenie
Vlašské orechy, light džem a horkú čokoládu na dozdobenie

Postup:

Vajce rozbijeme do misky, pridáme proteín, rozpustené maslo, mlieko a prášok do pečiva. Všetko spolu dobre vymiešame a dochutíme kakaom, škoricou a perníkovým korením podľa chuti. Nalejeme do dvoch kávových šálok a dáme do mikrovlnky na 2 minúty pri maximálnom výkone. Hotové perníčky sa v šálkach krásne nafúknu. Necháme ich chvíľu vychladnúť a potom vyklopíme na tanier. Môžeme potrieť light džemom, navrch nastrúhať čokoládu a posypať posekanými orieškami.  


1 porcia ( bez zdobenia) v priemere obsahuje: 10g tuku, 9 g bielkovín a 2 g sacharidov

Vyskúšajte tiež:
Banánovo-arašidové muffinky z mikrovlnky
Tvarohovo-kokosové muffinky

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára