pondelok 10. februára 2014

Americké palacinky


Potrebujeme:

30 g vanilkového proteínu
100 g ovsenej múky
1/2 balíčka prášku do pečiva
1/4 ČL soli
1 vajce
1 bielok
1/2 - 3/4 hrnčeka mlieka
1 PL oleja

Postup:

Všetky suroviny zmiešame dokopy, najlepšie mixérom, aby bolo cesto hladké bez hrudiek. Konzistencia cesta by mala byť o niečo hustejšia ako klasické palacinkové cesto. Na teflónovú panvicu dáme 1 PL oleja a potom malou naberačkou nalejeme na panvicu cesto. Keďže tieto palacinky majú byť hrubšie a menšie, cesto lejeme pomaličky, aby sa palacinka rovnomerne roztiekla do menšieho okrúhleho tvaru. Palacinky pečieme na najmenšom ohni, pomaličky. Keď sa vytvoria bublinky, ktoré popukajú palacinku obrátime a ešte chvíľu opekáme z druhej strany. Olej je potrebné dať len pred prvou palacinkou, potom už lejeme len cesto. Palacinky sa pripekať nebudú.

Poznámka: Z tejto dávky pripravíme asi 7 palaciniek. Okrem vanilkového proteínu môžeme použiť aj čokoládový s 1 ČL kakaa alebo napríklad jahodový, z ktorého vzniknú romantické ružové palacinky. Príloha je čisto na vašej fantázií, môžete použiť javorový sirup, ako americkú klasiku, alebo čerstvé ovocie a čokoládu. Ovsenú múku si ľahko vyrobíte rozmixovaním ovsených vločiek na prášok.

1 palacinka priemerne obsahuje: 3 g tuku, 7 g bielkovín, 9 g sacharidov
Obsah bielkovín a sacharidov si môžete nakombinovať podľa seba. Stačí, keď požadované množstvo múky nahradíte proteínom. 

Vyskúšajte tiež:
Mandľové palacinky s horkou čokoládou a pomarančom
Banánovo-arašidové muffinky z mikrovlnky

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára