streda, 26. februára 2014

Mandľové palacinky s pomarančom a horkou čokoládou


Tak toto je vážne skvelá kombinácia! Robila som ich dnes na olovrant a môžem povedať, že zasýtili aj potešili. Tieto palacinky obsahujú zdravé tuky z mandlí, vlákninu a pomalé sacharidy z ovsených vločiek a svieže vitamíny z pomaranča ;-) 

Potrebujeme:

1 vajíčko
6 PL mandľovej múky alebo mletých mandlí
4 PL ovsenej múky alebo jemných ovsených vločiek
1/2 šálky mlieka
štipka soli
štipka cukru
Na ozdobenie:
70% čokoláda - ja som použila čokoládu Côte D´Or pomarančovú, mali by ste ju bez problémov dostať vo väčších obchodoch.
pomaranč

Keď použijete mandľovú a ovsenú múku budú palacinky hladšie a jemnejšie, keď mleté mandle a jemné ovsené vločky, budú hrubšie, ale rovnako vynikajúce.

Postup:

Do misky rozbijeme vajíčko, pridáme mandľovú a ovsenú múku, mlieko, štipku soli a cukru a všetko spolu zmixujeme dohladka. Konzistencia bude redšia ako klasické palacinkové cesto. Preto dáme hmotu do chladničky na takých 10-15 minút. Mandle a ovsené vločky zatiaľ trochu napučia a absorbujú tekutinu, takže keď cesto vyberiete bude hustejšie. Palacinky pripravujeme na teflónovej panvici na miernom ohni. Pred prvou palacinkou dáme na panvicu aj kvapku oleja. Cesto na panvicu rozlejte do takej hrúbky, aby sa Vám palacinky dali pekne otočiť a netrhali sa. 

Z tejto dávky pripravíme 4 palacinky. Sú o niečo menšie ako klasické, ale zato výdatnejšie.

1 palacinka obsahuje: 7g tuku, 6g bielkovín a 8g sacharidov.
Podávame s nakrájaným pomarančom a rozpustenou horkou čokoládou - obsah kakaa min. 70% samozrejme :-) Dúfam, že sa palacinky podaria a budú chutiť.

Vyskúšajte tiež:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára