pondelok, 10. februára 2014

Tvarohové guľky

Potrebujeme:

250 g tvaroh jemný hrudkový
1/2 odmerky vanilkového proteínu
2 PL ovsenej múky alebo špaldovej krupice
1 vajce
lekvár alebo lesné ovocie 
1 ČL granka

Postup:

Tvaroh dôkladne ručne premiešame s proteínom a múkou ( alebo krupicou). Rozbijeme jedno celé vajíčko a pridáme do zmesi, opäť dobre zamiešame, aby sa ingrediencie spojili. Do hrnca dáme variť vodu, počkáme kým začne vrieť. Ruky si namočíme do studenej vody, bude sa nám tak lepšie pracovať s hmotou. Tvarujeme malé guľky, ktoré hádžeme do vriacej vody. Keď nám vyplávajú na povrch, necháme ich ešte minútku variť a potom povyberáme. Podávame s jahodovým lekvárom, ovocím a grankom. Z tejto dávky pripravíme asi 10 guliek.

1 tvarohová guľka priemerne obsahuje: 1,2 g tuku, 5,5 g bielkovín a 2,4 g sacharidov

Vyskúšajte tiež:



1 komentár:

  1. su velmi chutneee.. a namiesto spaldovej krupice som nasla v obchode ponankovu krupicu tak som dala tu... dakujem za recept :)

    OdpovedaťOdstrániť