sobota 8. marca 2014

McDonald style jahodový fitness cheesecake



Pri vymýšľaní tohto receptu som sa inšpirovala cheesecakom z McDonaldu. Robia ho naozaj vynikajúci, ale aj dosť kalorický. A tak ma napadlo urobiť z neho fitness verziu. Rozmýšľala som, ako čo najlepšie napodobniť tú svojskú sladkú príchuť tohto dezertu. Použila som ricottu, lebo má sladšiu a jemnejšiu chuť ako tvaroh a tiež sušené mlieko, ktoré je tiež príjemne sladučké, takže v tomto recepte je len veľmi málo cukru. Myslím, že sa vydaril, komu bude cheesecake málo sladký môže do plnky pridať ešte pár lyžíc hnedého cukru, mne sa však zdal takto akurát. Toto bol prvý pokus a už teraz viem ako urobím druhú vylepšenú verziu, takže sa môžete tešiť na McDonald style fitness cheesecake číslo II už čoskoro :-) A teraz k receptu:

Potrebujeme:

Korpus:
15 PL zapekaného musli - ľubovoľné, ja som použila emco musli s jahodami a mandľami
2 PL rozpusteného masla
1 PL hnedého cukru
Na plnku:
4 balenia ricotty ( dokopy 1kg)
10 PL sušeného mlieka
1 balíček vanilkového cukru
1 PL vanilkovej esencie
balíček čírej želatíny
Jahodové želé:
300g mrazených jahôd
2 PL hnedého cukru
balíček čírej želatíny

Postup:

Najprv si pripravíme korpus. Rúru vyhrejeme na 180°C. Musli rozmixujeme v mixéri najemno a vysypeme do misky. Pridáme 1 PL hnedého cukru, rozpustené maslo a 1 PL ricotty. Všetko spolu zamiešame, aby sa to dobre spojilo. Formu na cheescake potrieme maslom a na dno natlačíme musli drť. Dáme do rúry zapiecť na 10 minút. 
Teraz si pripravíme plnku. Vo veľkej mise zmiešame ricottu, sušené mlieko, vanilkový cukor a vanilkovú esenciu. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale a zamiešame do hmoty, ktorú vylejeme na upečený vychladnutý korpus. 
Nakoniec pripravíme jahodové želé. Rozmrazené jahody prekrojíme na polovice, dáme do misky a posypeme hnedým cukrom. Želatínu pripravíme podľa návodu. Na tvarohovú hmotu naukladáme jahody aj so šťavou, ktorú vďaka cukru pustili a zalejeme želatínou. Cheesecake uložíme do chladničky stuhnúť na také 3 hodinky. Mne vyšlo 8 porcií. 

1 porcia obsahuje: 12g tuku, 23g bielkovín a 25g sacharidov.

Vyskúšajte tiež:
Pistáciový cheesecake
Cheesecake lesná víla


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára