piatok, 28. marca 2014

Panna cotta s ricottou


Potrebujeme:

1 balenie panna cotty v prášku od Dr.Oetkera
1 balenie ricotty
250 ml mlieka
250 ml smotany na varenie (10% tuku)
mrazené jahody
1 ČL trstinového cukru

Postup:

Panna cottu si pripravíme podľa návodu s mliekom a smotanou. Keď je hotová necháme ju chvíľu vychladnúť a potom do nej primiešame ricottu. Musí byť ešte trošku teplá lebo ak už bude príliš vychladnutá, ostanú nám hrudky, ktoré sa nebudú dať rozmiešať. Takže dobre to spolu zmiešame aby vznikol hladký krém bez hrudiek. Ricottovú panna cottu rozdelíme do dezertných misiek. Rozmrazené jahody roztlačíme vidličkou na kašu a zmiešame s jednou ČL trstinového cukru a pridáme navrch panna cotty. Odložíme do chladničky vychladiť na 2 hodinky. 
Podobnú panna cottu som už robila s tvarohom, ale s ricottou je jemnejšia a podľa mňa lepšia. 

1 porcia obsahuje: 12g tuku, 10g bielkovín, 25g sacharidov. 

Vyskúšajte tiež:
Tvarohová panna cotta
Vanilkovo-banánový puding

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára