nedeľa, 30. marca 2014

Gaštanová roláda


Potrebujeme:

Na cesto:
5 vajec
2 bielka
7 PL sušeného mlieka
2 PL ovsenej múky ( mletých ovsených vločiek )
1 PL hnedého cukru
1 PL lekváru (malinový alebo marhuľový)
3 PL kakaa
štipka škorice
1 PL arašidového masla
1 a pol ČL prášku do pečiva
Na plnku:
250g gaštanového pyré
3 bielka
malinový alebo marhuľový džem na potretie

Postup:

Celé vajcia a bielka vyšľaháme mixérom a postupne pridávame ostatné ingrediencie - sušené mlieko, ovsenú múku, cukor, lekvár, kakao, škoricu, arašidové maslo a prášok do pečiva. Hmotu potom vylejeme na stredný plech vyložený papierom na pečenie a pečieme na 180°C 12-15 minút. 
Kým sa nám roláda pečie pripravíme plnku. Bielky vyšľaháme v miske nad parou a potom zložíme na pracovnú dosku. Polovicu gaštanového pyré rozdrobíme do bielkov a dobre zašľaháme mixérom. Potom rozdrobíme aj druhú polovicu a opäť dobre zašľaháme. Upečenú roládu vyberieme z rúry a ešte teplú zvinieme a necháme chvíľku vychladnúť. Roládu opatrne rozvinieme, potrieme lekvárom, naplníme gaštanovou plnkou a opäť zvinieme. Odložíme do chladničky stuhnúť. Roláda je ešte lepšia na druhý deň, keď sa všetky chute dokonale spoja.

1 kus obsahuje: 2,5g tuku, 4,5g bielkovín a 8g sacharidov.

Vyskúšajte tiež:
Kokosová miniroláda
Perník z mikrovlnky

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára